Fotoğrafçılık

Still Life Fotoğraf nedir?

Still life fotoğraf; hareketli olmayan ve genellikle küçük olan nesne yada nesneler grubunun fotoğraflanmasıdır. Diğer fotoğrafçılık dallarına oranla fotoğrafçıya çok daha fazla kompozisyon imkanı sunar. Çok basit gibi dursada oldukça yorucu ve zahmetli bir alandır. Fotoğrafı çekmek bir yana çekilecek kompozisyon için düşünmek, düşünülen kompozisyonu ressam gibi işlemek ve en sonunda fotoğraflamak gerçek anlamda fotoğrafçıyı oldukça zorlar.

Dış çekimlere çıkmak için vakit bulamayan fotoğraf meraklılarının evde rahatlıkla çalışabileceği bir fotoğraf türüdür still life fotoğraf. Bulduğunuz her türlü objeyi kullanma imkanınız olduğundan dolayı, yaratıcı ve keyifli işler çıkartabilirsiniz. Eski eşyalar, renkli kalemler, çiçekler, meyveler, oyuncaklar, vidalar, çiviler, kibritler, yumurtalar, iğneler gibi sayısız birçok nesneyi kullanarak still life çalışabilirsiniz.

Still life fotoğrafta kullanacağınız objelerin uyumu çok önemlidir. Bir mesaj aktarmak gerekli değildir ancak algısal yanıltmalar kullanılabilir. Nesneler başka bir nesneye benzetilebilir veya canlılarmış gibi aktarılabilir.

Still life fotoğraf ile benzer özellikler taşıyan bir fotoğraf türü de ürün fotoğrafçılığıdır. Ürün fotoğrafçılığında ürünü öne çıkarma, renkleri gerçek ve ürünü çekici gösterme isteği yatar. Ürünün detaylarının görünmesi gerekir. Still life için aynı kural geçerli değildir.

Still Life Fotoğraf Örnekleri

Işığınız bol olsun. Sağlıcakla kalın.

birkarefotoğraf

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı