Işık (Ürün Çekim) Çadırı Nedir?

Işık (Ürün Çekim) Çadırı Nedir?

Işık çadırı bir diğer adıyla üren çekim çadırı yüzük, küpe, kalem, mücevher, cep telefonu gibi aklınıza gelebilecek birbirinden farklı objeleri ışığı yumuşatarak ve yeterli ışık sağlayarak fotoğrafını çekmemizi  sağlayan etrafına beyaz kağıt, bez, aydınger kağıdı vb. yapıştırılmış kutudur. Işık çadırı dediğimiz bu kutuyu kendimiz yapabileceğimiz  gibi, hazır portatif ve gerekli ışık ekipmanlarına sahip şekliyle de satın alabiliriz.

Hazır Satılan Işık Kaynaklarına Sahip Bir Işık Çadırı

Bildiğimiz gibi sert ışık fotoğrafçılar için istenmeyen bir durumdur. Portre çekerken yada model çekimi yaparken vb durumlarda dolgu flaşı, veyahut farklı ışık kaynakları kullanırız. Bu ışık kaynaklarını da direk konuya yönlendirmek yerine Flaş Difüzör , yansıtıcı şemsiye vb ekipmanlar kullanarak ışığı yumuşatırız ki konu üzerinde sert gölgeler, yada kırışıklıklar çok görünmesin. İşte ışık çadırı da bize objelerimizi fotoğraflarken ışık kaynaklarından gelen ışığı kırarak yumuşak ve yeterli bir ışıkla ürünlerimizi fotoğraflamamıza imkan tanımaktadır.

Kutudan El Yapımı Mevcut Işık Kaynakları Kullanılmış Işık Çadırı

Unutmayın ki ışık çadırı tek başına yeterli bir ekipman değildir. En doğru ve güzel çekimi yapabilmek için en az üç tane güçlü ışık kaynağına sahip olmamız gerekir. Bu ışık kaynaklarını ışık çadırımızın üst, sağ ve sol kısmına yerleştirir ve ön kısımdan çekim yapabiliriz. Işık kaynaklarının yetersiz olması, gölgelerin oluşmasına ve istenilen fotoğrafın elde edilememesine yol açar. Bu yüzden ışık çadırı ve 3 ışık kaynağı ürün çekimi yapabilmemiz için gereklidir. Unutmayın Işık çadırında önemli bir husus ışık çadırımızın içinde nesneleri üzerine koyacağımız fonun, ışığı yansıtmayan kağıt yada benzeri kumaş olması gerekir. Işığınız bol olsun…