Dslr-slr nedir?

       Dslr kısaltmasının tam açılımı digital single lens reflex’tir.Slr kısaltmasının açılımı ise single lens reflex’tir. Diğer makinelerden ayrılan en önemli özellikleri değiştirilebilir lensleri ve büyük sensörleridir. Bu iki tanım arasındaki diğer  temel fark ise dslr makineler görüntüyü CCD veya CMOS sensor üzerinden algılarken slr makineler  film üzerine algılama yapar.Kısaca Dslr “dijital” Slr ise dijital değildir. Diğer bir teknik özellik ise lensler ve optik kaliteleridir. Bunların dışında fotoğraf kalitesine etki eden en önemli hususlar;

  • Lens kalitesi (Diyafram açıklığı, optik kalitesi)
  • iso hassasiyeti
  • Makine işlemcisi
  • Görüntü işleme yazılım

Bir başka tanımsa Dslr-like diyebiliriz.Burada anlatılmak istenen ise objektifi değiştirilemeyen ama dslr makineler gibi dijital fotoğraf makineleridir. Günden güne gelişen teknoloji ve kullanıcı tercihleri dslr-like ve dslr arasındaki farkı günden güne azaltmaktadır.

Dslr like

Bu anlatımda son bir noktaya değinebiliriz.Hemen hemen herkesin yanında taşıdığı ufak bir gövde,büyük lcd ekranlı Compact makinelerdir.Bunlar ise düşük zoom aralıklarına sahip amatör kullanıcıların kullandığı makinelerdir.

Compact makine